Medzinárodný turnaj v aplikovanom stolnom tenise

                

LIONS CLUB Žilina a Oddiel aplikovaného stolného tenisu Žilina B, patriaci pod Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina, boli hlavnými organizátormi jubilejného XI. ročníka medzinárodného turnaja v aplikovanom stolnom tenise pre zrakovo znevýhodnených športovcov, ktorý sa v priestoroch Základnej školy Gaštanová, Žilina - Solinky uskutočnil počas víkendu 27. apríla 2018. Turnaja sa po prvýkrát zúčastnila aj početná výprava hráčov z Maďarska. Okrem nich sme na turnaji privítali aj hráčov z Poľska, Česka a samozrejme zo Slovenska, pre ktorých je tento turnaj už tradične veľkým lákadlom. Celkovo sa turnaja zúčastnilo až 40 zrakovo postihnutých hráčov, 8 rozhodcov, zázemie im tvorili sprievodcovia a veľa dobrovoľníkov.

Srdečne Vás pozývame na 12. ročník medzinárodného turnaja jednotlivcov v aplikovanom stolnom tenise na Slovensku, ktorý poriada Mestský športový klub nevidiacich a slabozrakých športovcov Žilina v spolupráci s LC Žilina 27. apríla 2019 v priestoroch Základnej školy Gaštanová, Žilina-Solinky

Showdown je aplikovaný stolný tenis pre zrakovo postihnutých športovcov. Hrajú proti sebe dvaja hráči alebo dve trojčlenné družstvá. Každý hráč má na očiach nepriehľadné okuliare.

Showdown sa hrá na obdĺžnikovom stole s oblými rohmi. Na oboch zadných stranách sú jamkové brány a uprostred je stredová doska. Hrá sa drevenými pálkami a loptičkou, v ktorej sú nerezové oceľové guľôčky, aby ju bolo počuť. Cieľom hry je odpáliť loptu po stole, pod stredovú dosku tak, aby padla do súperovej bránky. Protihráč sa tomu snaží zabrániť.